Kadee

Bel gratis voor advies en prijzen!

Uitvinder van de trampoline overleden

In het jaar 1935 ging Nissen met zijn broer naar het circus kijken. De toen 21-jarige Amerikaan was erg onder de indruk van de trapezeartiesten. Die lieten zich vallen in elastische veiligheidsnetten zodat ze weer naar boven slingerden om een bijzondere beweging uit te voeren.

Nissen trok zich terug in zijn garage om een toestel te ontwikkelen waardoor het voor de artiesten mogelijk werd om te blijven springen en dus ook meerdere kunstjes uit te voeren. Hij verzamelde wat materiaal op de vuilnisbelt en knutselde een rechthoekig kader in elkaar met daarin een stoffen doek en metalen veren op poten.

Met het toestel trok Nissen samen met enkele vrienden als The Three Leonardos' door de Verenigde Staten om kunstjes op te voeren tijdens kermissen en carnavalsfeesten.

Olympische sport

In Mexico hoorde hij dat de toeschouwers het over el trampolin hadden, oftewel duikplank. Hij besloot er een e-tje achter te zetten en vroeg het patent aan.

De trampoline werd een heus succes. In Groot-Brittanië werd er zelfs een eerste fabriek opgetrokken om ze te bouwen. Op het hoogtepunt werden er 100 arbeiders tewerkgesteld. Door de vele ongelukken te wijten aan een gebrekkige opleiding moest hij zijn fabrieken echter sluiten in 1980.

Nissen had echter nog één droom. Hij wilde dat het trampolinespringen werd opgenomen in het Olympisch programma. Die droom kwam uit in 2000, toen de Spelen doorgingen in het Australische Sydney.

Meer

Onze folder mét prijslijst morgen in uw brievenbus? Klik hier

Onze folder morgen in uw brievenbus? Klik hier

HydroSud zwembadcataloog

Onze folder morgen in uw brievenbus? Klik hier

Waarom Kadee

  • Meer dan 18 jaar ervaring
  • Advies op maat
  • Levering in heel België
  • Ruime showroom
  • Grote voorraad

 

Bij Kadee geniet u van een uitstekende service, ook na uw aankoop.

Klantenservice

Tevreden klanten zijn onze trots. Onze producten worden dan ook geselecteerd op basis van strenge kwaliteitsnormen. Zo zijn we er zeker van dat u nog jarenlang zorgeloos kan genieten van uw aankoop. Bij Kadee kunt u steeds terecht voor eventuele herstellingen en reserve-onderdelen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.